Djurfotograf på Granngården

Alltså hur kul var inte detta då! När Granngården hörde av sig till mig och frågade om jag ville vara med på deras ”husdjurens dag” och fota djur så var jag först lite tveksam. Som jag alltid är inför nya saker. Är jag tillräckligt bra? Fixar jag det kroppsligt? Duger jag? Törs jag ta på mig det? Men ganska fort vände det till – såklart jag vill! Det är ju sånt här jag vill göra! Att fota allt! De hade hittat mig på sociala medier och sen kollat in min fotoinstagram och sett att jag faktiskt fotat några djur tidigare. Så vilken tur att jag tänker på att visa min bredd där och inte bara närbilder på blommor.

Jag kände att jag behövde någon att hjälpa mig under denna dag och såklart ställde min bästa vän upp även på detta och tur var väl det för vi hade ibland tre hundar i kö för fotografering. Jag var där någon dag innan och rekade och pratade med personalen på Granngården. Vilket härligt gäng de är där och jag trivdes på en gång!

Då jag varit tydligt med dem från början att jag är sjuk och har ont och lite svårt att röra mig, så kändes det inte alls konstigt att delegera ut uppgifter till dem som att ta fram lastpallar för att bygga ett bord, fixa äpplen och löv att ha på bordet och sen säckväv att sätta upp i min lilla fotohörna utomhus. Jag skulle även få ta med mina naturtavlor att sälja under denna dag. De gjorde även bra reklam för att jag skulle komma denna dag.

Jag var lite nervös hela veckan innan, men bestämde mig sen att bara tänka att det ska bli kul och det funkade. När lördagen kom så var jag så laddad och vädret var precis så bra som jag önskat mig. Jag hade ingen aning om det ens skulle komma något djur till fotograferingen, men det visade sig vara fel. Under de tre timmarna som jag stod där så hade jag 30 hundar och en katt att fotografera! Och det var så jäkla kul! Så många otroligt söta hundar och kul att lära mig lite nya hundraser och höra på alla fina namn som djuren hade.

Jag och ägarna fick verkligen samarbeta för att få djuren att göra som jag ville, ja i varje fall försöka haha. Svårast var när två och tre hundar skulle fotas tillsammans för alltid någon som strejkade lite då.  Jag fick t om upp en jättestor Leonberger i min lilla fotohörna. Jag hade önskat att det dykt upp lite djur som marsvin, kaniner, katter, sköldpaddor, chinchillor, papegojor, höns men det får vi fixa tills nästa gång. För Granngården blev så nöjda med min insats och vill att vi ska fortsätta samarbeta och det vill ju jag med!

Efter jag fotat klart så gick jag in och kollade på de andra utställarna för dagen och fick då till min lycka hålla i en massa pytonormar, en mini-igelkott, olika ödlor och en kameleont som jag blev så kär i! Alltså såååå vacker! Det kommer säkert att sluta med att jag köper en egen… hihi.

Senaste nytt - djurfotograf på Granngården
Sök

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.